fbpx

DGA salaris

Wat is DGA salaris?

Als je een rechtspersoon bezit, bijvoorbeeld een bv, ben je al snel een DGA – Directeur Grootaandeelhouder. Voor je functie als directeur ontvang je salaris en als aandeelhouder ontvang je dividend. Je bent dus in eerste instantie een medewerker van jouw bv en daar hoort natuurlijk een loonaangifte en salarisadministratie bij. 

Minimum DGA salaris

Minimumloon DGA loon (gebruikelijk loon) bedraagt in 2024 €56.000 per jaar (2023: €51.000, 2022: €48.000/jaar). Dat is inclusief loon, 13e maand, vakantiegeld, evt. bijtelling auto van de zaak, vrije ruimte wkr en andere mogelijke vergoedingen. 

Kan DGA salaris verlaagd worden?

Onder voorwaarden kan deze verlaagd worden. Dit gebeurt in samenspraak met de Belastingdienst. In principe zijn er twee redenen tot verlaging van de salaris:

  1. Het bedrijf heeft onvoldoende middelen (geld) om minimum DGA salaris uit te keren.
  2. De functie (als directeurschap niet mee zal worden genomen) wordt lager ingeschaald dan het minimum DGA salaris. 

Bij bepaling van de DGA salaris speelt het aantal uren in principe geen rol. 

DGA salaris administratie en loonadministratie

GRATIS!

De eerste 6 maanden in jouw DGA loonadministratie volledig gratis. Zo kun je kosteloos kennismaken met onze diensten.

LAAG TARIEF

Volledige controle over je verloning met ondersteuning van een proffesional. Ondersteuning voor een heel jaar krijg je al voor €132,00 per jaar, of voor €15,00 per maand. Prijzen gelden per DGA en zijn exclusief BTW.

INBEGREPEN

Maak je geen zorgen over de bijkomende kosten. Het jaartarief is inlusief loonstroken en rapportages, boekhoudkoppeling, eengifte loonheffingen, mutaties en inrichting adminsitratie.

Wij richten ons volledig op de bedrijfsadministratie, loonadministratie en DGA salaris administratie. Door jarenlange ervaring, zijn wij specialist op deze gebieden en kunnen onze diensten waaronder DGA salaris administratie tegen zeer scherpe tarieven en zo eenvoudig mogelijk aanbieden. 

Het jaartarief is inclusief alle kosten zoals het inrichten van je administratie, aanmaken van medewerkers (DGA’s), management rapportages, loonstroken, jaaropgave, aangifte loonheffingen (belastingdienst) en boekhoudkoppeling. 

Je krijgt beschikking over je eigen account waar je zelf alle mutaties in kunt verwerken en documenten op kunt slaan. Wij kijken waar nodig met je mee en sturen bij als er iets niet klopt. Zo weet je zeker dat alles goed gaat. 

Als directeur ben je een medewerker van jouw eigen BV. Indien je nog geen arbeidsovereenkomst met jouw BV hebt gesloten, dan helpen wij je graag bij het opstellen daarvan. 

GET STARTED

Bedankt!

Word klant van Tax Supply


Selecteer een item
Selecteer een item

Selecteer een item

/maand

Bedankt voor je aanmelding. Onderstaand onverzicht heb je zojuist per email ontvangen

Omschrijving Informatie Aantal Prijs:
Korting:
Totaal:/maand